Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

«Είμαστε ο λαός που επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να μην υπακούει στους δυνάστες του»

«Είμαστε ο λαός που επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να μην υπακούει στους δυνάστες του»FREE photo hosting by Fih.gr
Η εφημερίδα των απεργών δημοσιογράφων κυκλοφορεί από το Σάββατο το βράδυ. Διαβάστε το editorial: «Είμαστε οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Είμαστε οι απεργοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί, διοικητικοί και φωτογράφοι, σκηνοθέτες και μουσικοί. Είμαστε οι άνεργοι που πληρώνουμε τα κέρδη και τις…δόσεις των αφεντικών μας. Είμαστε οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, χωρίς ωράριο και ασφάλιση, στις εφημερίδες και τα περιοδικά, στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, στο Διαδίκτυο. Είμαστε όλοι εσείς που διψάτε για αντικειμενική ενημέρωση, μακριά από τα ψέματα και την προπαγάνδα της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων. Είμαστε ο λαός που επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να μην υπακούει στους δυνάστες του.Είμαστε η φωνή των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών, ναυτεργατών και εργαζομένων στο Μετρό, η φωνή της αντίστασης από τις Σκουριές των μεταλλείων και τη φάμπρικα της ΜΕΒΓΑΛ, η φωνή των χιλιάδων μεταναστών αδελφών μας και των εκατομμυρίων καταπιεσμένων. Είμαστε η ηχώ της Ταχρίρ και της Ταξίμ, των Αγανακτισμένων ολόκληρου του πλανήτη.
Tο Editorial της «Αδέσμευτης Γνώμης»

Είμαστε οι αγωνιστές της δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Είμαστε οι καταπιεσμένοι του χθες, οι εξεγερμένοι του σήμερα, οι νικητές του αύριο.
Δεν υποκύπτουμε στις απειλές και τους εκβιασμούς. Δεν φοβόμαστε αυτούς που θέλουν να φιμώσουν τη δημοκρατία βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ, την ίδια στιγμή που δίνουν το ελεύθερο στους ιδιώτες να υφαρπάζουν τις δημόσιες συχνότητες.
Τολμάμε και αναμετριόμαστε με τα απεργοσπαστικά φύλλα των μεγαλοεκδοτών και των ακριβοπληρωμένων στελεχών τους, που τυπώθηκαν και κυκλοφόρησαν με αστυνομική προστασία.
Με περιφρούρηση των ροπαλοφόρων βγήκαν τα απεργοσπαστικά φύλλα. Προφανώς αυτό εννοούσε ο Α. Σαμαράς όταν έβαζε τίτλο στο άρθρο του σε ένα από αυτά: «Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά».
Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, φάγατε και τα τσόφλια όμως…»
Πηγή: Συσπείρωση Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου