Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Χουνταίοι!

Χουνταίοι!
FREE photo hosting by Fih.grΚάτω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει μέσα σε μια νύχτα η ΕΡΤ, αλλά και όποια άλλη ΔΕΚΟ γουστάρει να κλείσει ο κάθε υπουργός, έχει βάλει το όνομά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας. Να στείλει κάποιος επειγόντως πίσω το χαρτί στον κ. Παπούλια και να του ζητήσει να βάλει εισαγωγικά στη λέξη «Δημοκρατία» ή αν δεν του αρέσουν τα εισαγωγικά, να βάλει έναν αστερίσκο που θα παραπέμπει στη φράση: «Το ζήτημα τελεί υπό διερεύνηση». Τι σκατά δημοκρατία είναι αυτή όπου ένα κωλόχαρτο είναι αρκετό για να σιωπήσουν η δημόσια ραδιοφωνία και η τηλεόραση; Χωρίς προειδοποίηση, χωρίς συζήτηση, χωρίς να ρωτηθεί καν η ρημάδα η Βουλή. Για ψηφοφορία δεν συζητάμε, οι ψηφοφορίες γίνονται πια είτε για να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα είτε για να σώσουν το τομάρι του Βενιζέλου από τις εξεταστικές. Και έχουνε και μούτρα οι άθλιοι να παραδίδουν μαθήματα φιλοπατρίας, έχουνε το θράσος να μιλούν για άκρα και συνταγματικά τόξα.
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Η Πράξη της ντροπής δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αφορά όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις, δίνει το δικαίωμα στον κάθε υπαλληλίσκο της τρόικας να καταστρέφει χιλιάδες ανθρώπους με μια υπογραφή. Να πετάει στα σκουπίδια ζωές, υπολήψεις, σταδιοδρομίες, άχρηστοι όλοι σας, περισσευούμενοι, σάρκες για να τραφεί το τρικέφαλο τέρας. Επειδή έτσι γουστάρουμε, επειδή σας διαλέξαμε από τον σωρό, χωρίς να είστε επίορκοι, κλέφτες, παιδεραστές, αν και η απόλυσή σας υπονοεί ότι μπορεί και να είστε.

Με την ΕΡΤ το πράγμα ξεφεύγει από την οργή και πάει στην ανατριχίλα. Και συμβολικά να το δεις, σε πιάνει τρόμος, η κυβέρνηση του Σαμαρά κάνει το αδιανόητο, αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν ούτε οι χουνταίοι του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη. Έτσι ξαφνικά, ακριβώς τα μεσάνυχτα, έπεσε μαύρο στις τηλεοράσεις και σιωπή στα ραδιόφωνα, χωρίς πολλά-πολλά, με μια ξερή δήλωση του Κεδίκογλου: "Η ΕΡΤ είναι χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης. Και αυτό τελειώνει σήμερα".

Κοίτα ρε ποιος μιλάει! Ο Κεδίκογλου, ο πορτ παρόλ των τρολλ της Δεξιάς που βυσσοδομούν στα υπόγεια της Ρηγίλλης, ο άνθρωπος που μέχρι την τελευταία στιγμή διόριζε στην ΕΡΤ τις ξαδέρφες, τους κολλητούς και τους κολλητούς των κολλητών. Ο δημοσιογράφος, το μέλος της ΕΣΗΕΑ, που πετάει με ψύχρα εκτελεστή στον δρόμο χιλιάδες συναδέλφους του, κατηγορώντας τους μάλιστα ότι για τη μοίρα τους φταίνε οι ίδιοι που ανέχθηκαν το καθεστώς της αδιαφάνειας και της σπατάλης.

Ευτυχώς, τους έκανε τα μούτρα κρέας η ΔΗΜ.ΑΡ., που δήλωσε ανωνύμως και μέσω διαρροών ότι «μαζεύονται πολλά σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση». Που να σας πάρουνε τα σύννεφα, οι άνεμοι, τα κύματα και να σας πάνε στα τσακίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου