Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Για μια φεμινιστική Ευρώπη;

Για μια φεμινιστική Ευρώπη;
Ναι, να το πιστέψετε. To Alter Summit αγωνίζεται για μια δημοκρατική, κοινωνική, οικολογική και φεμινιστική ΕυρώπηFREE photo hosting by Fih.gr
Περιττό (;) να τονίσουμε ότι στις προετοιμασίες, στην οργανωτική επιτροπή της Ευρώπης αλλά κυρίως της Ελλάδας, τα περισσότερα μέλη είναι γυναίκες και η συμβολή μας στο σύνολο της διοργάνωσης είναι καθοριστική. Το ALTER SUMMIT έχει κανόνα του την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων σε όλες τις εκπροσωπήσεις. Κάποιες φεμινιστικές οργανώσεις από την Ελλάδα συμμετέχουμε ενεργά στην όλη διοργάνωση, Φεμινιστική Πρωτοβουλία για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ΔΙΟΤΙΜΑ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών, Λεσβιακή Ομάδα Αθήνας, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, και το τμήμα Φύλου των Νέων ΣΥΡΙΖΑ (αν και πολιτικά κόμματα ως τέτοια δεν μπορούν να συμμετέχουν αλλά καλούνται να στηρίξουν). Τι σημαίνει «Μια φεμινιστική Ευρώπη»; Αυτό θα συζητήσουμε στη φεμινιστική συνέλευση που θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. Με τη συνέλευσή μας ξεκινούν οι εργασίες, είναι βέβαια νωρίς 12 το μεσημέρι, αλλά καλούμε όλες τις φίλες να σκεφθούν σοβαρά να πάρουν άδεια από τη δουλειά τους για να είναι εκεί. Θα είναι φεμινίστριες απ’ όλη την Ευρώπη και εκατοντάδες, ευελπιστούμε, από την Ελλάδα, Ελληνίδες και μετανάστριες. Θα είναι και πολλές γυναίκες που δεν δηλώνουν αναγκαστικά φεμινίστριες (μια και ο –ισμός αυτός έχει απονομιμοποιηθεί και ενοχοποιηθεί από την πατριαρχική αντίληψη της κοινωνίας), γυναίκες όμως που εκτιμούν τη δράση μας και ενδιαφέρονται είτε να μάθουν είτε να συμβάλουν.
Σίσσυ Βωβού: Φεμινιστικά κινήματα και γυναικεία δικαιώματα στην Ευρώπη

Εκεί θα βγάλουμε και αποφάσεις για δράση συλλογική, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες, ιδιαίτερα αν τονίσουμε ότι στην περίοδο της κρίσης εντείνονται οι αντιθέσεις και οι επιθέσεις στα γυναικεία δικαιώματα. Εμείς όμως λέμε ότι στην περίοδο της κρίσης επίσης εντείνεται η συμμετοχή των γυναικών στους κοινούς αγώνες, και αυτό είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης πάλης των φεμινιστριών για ελεύθερη συμμετοχή των γυναικών στο δημόσιο χώρο και στα κοινά.
Επίσης έχουμε αποφασίσει να πάμε σε όλες τις συνελεύσεις να βάλουμε τα γυναικεία αιτήματα για κάθε ζήτημα και να τις εμποτίσουμε με την ανάλυση φύλου.

Περισσότερες πληροφορίες για το Summit στο altersummit2013.blogspot.gr και για τα φεμινιστικά στο www.fylosykis.gr.

Η Σίσσυ Βωβού είναι Μέλος της Φεμινιστικής Πρωτοβουλίας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου