Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ένα καράβι γεμάτο φασίστες

Ένα καράβι γεμάτο φασίστεςFREE photo hosting by Fih.gr
Μέσα στον ωκεανό των στεναγμών μας, η καλή είδηση ήχησε σαν το τραγούδι του γλάρου: Ακούσατε, ακούσατε, οι Έλληνες εφοπλιστές διπλασίασαν τις παραγγελίες νέων καραβιών! Συγγνώμη, τι τα κάνουν οι εφοπλιστές τόσα καράβια μέσα στην κρίση, τι σκ... μεταφέρουν; Κοντά πέσατε. Δεν μεταφέρουν σκ...., μεταφέρουν χρυσαυγίτες, τους πάνε Μπουένος Άιρες, Νέα Υόρκη, Βομβάη, Τόκιο και Μπαρμπαριά. Ή άλλως ειπείν, σαλπάρει το καράβι απαλά και μας πάει μακριά, μες την Μπαρμπαριά, μαζί με τα φασισταριά. Δεν τα λέμε εμείς, τα λέει ο Guardian σε δημοσίευμά του με τίτλο «Οι νεοναζί έχουν παγκόσμιες πολιτικές φιλοδοξίες». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην τάση των χρυσαυγιτών να ανοίγουν πολυτελή γραφεία όπου υπάρχει ελληνισμός, στην Αμερική, στην Αυστραλία, τον Καναδά και στις φήμες ότι τα χρήματα για την επέκτασή τους προέρχονται από Έλληνες εφοπλιστές. Μιλάμε για χρήμα με ουρά, το οποίο ενέσκηψε πολύ πριν πάρει η Χρυσή Αυγή κρατική χρηματοδότηση και φυσικά δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τις εισφορές των μελών. Εκτός κι αν οι εισφορές των μελών είναι σε μέλη, κάνα νεφρό Πακιστανού, κάνα συκώτι Αλβανού, κάνα χρυσό δόντι αντίπαλου κεντράρχη.
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Η Χρυσή Αυγή παίρνει λεφτά απ' όπου βρει και καλά κάνει. Οι εφοπλιστές όμως τι λόγο έχουν να χρηματοδοτούν ένα κόμμα αντισυστημικό και εντέλει αντικαπιταλιστικό; Σιγά την αντισυστημικότητα και τον αντικαπιταλισμό. Οι χρυσαυγίτες συναίνεσαν για το χάρισμα της Αγροτικής στον Σάλλα, έβαλαν πλάτη στην επένδυση του χρυσού στις Σκουριές και βέβαια απαίτησαν να διατηρηθούν τα φορολογικά προνόμια των εφοπλιστών, γιατί αλλιώς, λέει, θα σηκωθούν να φύγουν από την Ελλάδα. Οι εφοπλιστές, όχι οι χρυσαυγίτες.
Το μεγάλο κεφάλαιο και η εξτρεμιστική Δεξιά μαζί δεν κάνουνε και χώρια δεν μπορούνε. Όταν τα πράγματα σφίγγουν, όταν το κυριλέ σύστημα δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά, επιστρατεύονται τα μπουμπούκια με τις διάφανες αναστολές, οι ναζί, οι φασίστες, οι χουνταίοι. Διαβάστε Ιστορία και οι απορίες σας θα λυθούν πάραυτα. Κι αν βαριέστε την Ιστορία, δείτε το αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι «Οι Καταραμένοι», για να μάθετε πώς και γιατί ο Χίτλερ αγκαλιάστηκε εν μιά νυκτί με τη μεγαλοαστική τάξη της Γερμανίας. Και παρέμειναν αγκαλιασμένοι μέχρι τέλους.
Εγώ πάντως έχω μια απορία: Πώς δικαιολογούν οι εφοπλιστές τα λεφτά που δίνουν στη Χρυσή Αυγή, λεφτά προφανώς μαύρα και χωρίς παραστατικά; Τι κάνουν, εμφανίζουν τους χρυσαυγίτες ως πλήρωμα, τον ναζιστή τον βάλανε σ' ένα καράβι μούτσο κ.λπ.; Ή μήπως τους καταγράφουν ως φορτίο, ως σαβούρα, ως έρμα, ως μαζούτ; Δεν ξέρω τι να υποθέσω, το μόνο που ξέρω είναι ότι το πειρατικό του Captain Jimmy/ που μ' αυτό θα φύγετε και σεις/ είναι φορτωμένο με ναζίς.
Πηγή: Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου