Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

''Με το απίστευτο χάος μέσα στην τρόικα, η έξοδος από το ευρώ μπορεί να προκύψει κάθε στιγμή''

''Με το απίστευτο χάος μέσα στην τρόικα, η έξοδος από το ευρώ μπορεί να προκύψει κάθε στιγμή''
Δήλωση για το Eurogroup
FREE photo hosting by Fih.gr«Οι διαφωνίες και οι έριδες ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, μεταξύ μελών της ίδιας της Ευρωζώνης, οι συνεχείς αναβολές για την λήψη απόφασης από το Eurogroup επιβεβαιώνουν το χάος, το πλήρες αδιέξοδο, και την έλλειψη κάθε προοπτικής βιωσιμότητας σε οποιαδήποτε πολιτική της τρόικα για το ελληνικό χρέος. Το ΔΝΤ φαινομενικά εμφανίζεται πιο θετικό προς την Ελλάδα, προτείνοντας ένα O.S.I.(Official Sector Involvement) δηλαδή την περικοπή των απαιτήσεων των κρατών – πιστωτών της Ελλάδας, όπως είχε γίνει στις αρχές του χρόνου με το P.S.I. (Private Sector Involvement). Στο βάθος των πραγμάτων όμως το ΔΝΤ παίρνει έγκαιρα πρωτοβουλία μετάθεσης ευθυνών μόνο στους άλλους, για ένα πρόγραμμα βασανιστηρίων που έχει επιβληθεί εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα και είναι πλέον νεκρό και για το οποίο το ίδιο είναι φυσικός και ηθικός συναυτουργός στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού. Είναι σαφές πια πως ούτε η συμβολική περικοπή του ελληνικού χρέους προς κράτη και διεθνείς οργανισμούς, ούτε η παράταση της περιόδου αποπληρωμής, ούτε η μείωση των τόκων, ούτε η αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, ούτε κανένας Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με μια ταχεία έξοδο από την ύφεση.
Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Η πλήρης αποτυχία του σχεδίου της τρόικα σημαίνει ότι η αδυναμία πληρωμών και η έξοδος από το ευρώ είναι μέσα στην πορεία των πραγμάτων. Το απίστευτο χάος, οι συγκρούσεις, η αίσθηση κατάρρευσης και αδιεξόδου, τα εγωιστικά συμφέροντα κάθε κυβέρνησης, το κλίμα του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» σε σχέση με τις βαριές ευθύνες, οι αλληλοκατηγορίες δείχνουν ότι η έξοδος από το ευρώ μπορεί να προκύψει κάθε στιγμή και για οιαδήποτε αφορμή. Ακόμη κι αν και είναι πολύ πιθανό, - προκύψει τελικά συμβιβασμός, όπως έγινε κι άλλες φορές, στο Eurogroup την επόμενη εβδομάδα, αντί να λύσει θα κάνει πιο περίπλοκο και με πιο επώδυνες συνέπειες ένα πρόγραμμα ήδη βαρύτατο για την Ελλάδα.
Η μεγάλη αστάθεια του ευρώ, η υποβάθμιση της Γαλλίας, η πιστωτική αναξιοπιστία του EFSM προσθέτουν ακόμη πιο μελανά χρώματα στην εικόνα.
Η κυβέρνηση, δυστυχώς μετά και η αντιπολίτευση, φέρνουν τεράστιες ευθύνες για την έλλειψη ενός εναλλακτικού σχεδίου και για το ενδεχόμενο η έξοδος από το ευρώ να βρει τον ελληνικό λαό πιο ανέτοιμο και απροετοίμαστο ως νέα καταιγίδα. Τη στιγμή που η έξοδος από το ευρώ και η εθνική νομισματική πολιτική μπορούν να αποτελέσουν τη μεγάλη δυνατότητα για την γρήγορη ανασυγκρότηση της Ελλάδας.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τους πολίτες να αφυπνισθούν, να κατανοήσουν ότι έχει φτάσει πια η στιγμή των γενναίων αποφάσεων και να συμμετάσχουν στην μεγάλη λαϊκή και πατριωτική προσπάθεια για το Σχέδιο Β, την συγκροτημένη, οργανωμένη, σχεδιασμένη πορεία μας προς ένα καλύτερο μέλλον.»
Αθήνα, 21/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου